Bazat pe seria de romane A Song of Ice and Fire de George R. R. Martin si pe serialul Game of Thrones jocul este un point-and-click action-adventure RPG produs de Telltale Games in colaborare cu HBO. Intregul joc este impartit in 6 parti (episoade - Iron from Ice, The Lost Lords, The Sword in the Darkness, Sons of Winter, A Nest of Vipers si The Ice Dragon), acestea fiind lansate pe tot parcursul unui an (primul episod a fost lansat pe 2 decembrie 2014, iar ultimul pe 17 noiembrie 2015). Toata seria este disponibila pentru PC, Xbox One, Xbox 360, Playstation 4, Playstation 3, Mac, iOS si Android.
Dupa cum spuneam si in review-ul primului episod, actiunea jocului are loc la sfarsitul sezonului 3 al serialului, intinzandu-se pana la sezonul 5 si urmareste viata membrilor Casei Forrester, fosti aliati ai Casei Stark. Acestia vor incerca sa supravietuiasca in Westeros dupa preluarea Nordului de catre Roose Bolton. Ca jucator, vei putea prelua controlul a cinci personaje: Gared Tuttle, scutierul lordului Forrester, Rodrik, Asher si Ethan Forrester, fiii lordului, precum si Mira Forrester, fiica cea mai mare si camerista lui Margaery Tyrell in King's Landing.
Pe langa membrii Casei Forrester, insa, apar si cateva personaje din serial si carti, vocea lor fiind data chiar de actorii din serial. Este vorba despre Cersei Lannister (Lena Headey), Tyrion Lannister (Peter Dinklage), Jon Snow (Kit Harington), Margaery Tyrell (Natalie Dormer), Ramsay Snow (Iwan Rheon) si Daenerys Targaryen (Emilia Clarke). Dar, din pacate, nu poti prelua contolul acestor persoanje.
Ca gameplay, fiind vorba de un point-and-click, tu, ca jucator, va trebui sa alegi cum se comporta personajele tale, sa le alegi cuvintele si actiunile, deciziile tale influentand modul in care actiunea jocului va evolua in viitor. Astfel, va trebui sa fii foarte atent la ce spui si la ce faci pentru a putea supravietui in Westeros. Ba, mai mult, exista si numeroase quick-time events, mai ales in scenele de lupta.
Cat despre durata, fiecare episod dureaza doar una, maxim doua ore, intrucat incearca sa imite un episod al serialului (are chiar si genericul!).
Grafica jocului nu este una impresionanta, dar este tipica pentru un joc Telltale. Prin urmare, tot jocul seamana mai mult cu o pictura, cu un desen animat, nu arata realist. Cu toate astea, exista si momente in care arata chiar fermecator (in lipsa unui cuvant mai potrivit). Insa trebuie sa avem in vedere ca in acest caz grafica nu este importanta, intrucat accentul este pus pe actiune.
In final, tot ce pot spune este ca episoadele mai noi nu mi-au schimbat deloc parerea pe care mi-am facut-o dupa ce am jucat prima parte. Telltale Game of Thrones este o serie geniala, reusind sa captureze perfect atmosfera prezentata in serial si carti si te face sa te gandesti foarte bine inainte sa iei vreo decizie. Iar pe langa asta, te mai face si sa te atasezi de personajele principale, astfel incat nu iti vei dori sa pierzi sau sa moara cineva din cauza ta. Te vei gandi in mod constant "Ce sa fac acum?", mai ales ca poti muri in orice moment, doar esti in Westeros.
Insa ce mi-a placut in mod special este ca, dupa fiecare episod, jocul iti analizeaza deciziile si le compara cu restul jucatorilor. Astfel, vei vedea daca te incadrezi in majoritate sau nu si te va face sa te gandesti ceva de genul "eh, macar nu sunt singurul care a facut asta".
Cu alte cuvinte, Game of Thrones: A Telltale Games series este, o serie geniala, un joc genial ce trebuie incercat de orice fan Game of Thrones. Eu deja astept ca cei de la Telltale Games sa scoata sezonul 2.
Nota mea: 10 (overall)
Nota IGN: 7,35 (media overall)
Trailer:
Gameplay Episode 2 - The Lost Lords (Spoilers ahead!):
playlist complet: https://www.youtube.com/playlist?list=PLfAJ5iwf5shX-3D1CCr_-WTq_YWJbJQwO
*mentionez ca nu detin drepturi de autor asupra fotografiilor si clipurilor video postate. Toate drepturile revin producatorilor lor si asociatilor acestora. Nu obtin castiguri de pe urma acestui blog.