sâmbătă, 15 august 2015

Mareeeee!!!!

Bun, gata cu invatatul, cu maririle, cu tot. Hai la mare!

Dar stai, ca n-avem cazare. Nu-i nimic, ne intalnim cu totii intr-o dimineata, cautam pe net si dam telefoane. Pfai, dar acuma e perioada cand preturile is cele mai mari. Nu-i nimic, sigur gasim noi si ceva pe la 40 lei/noapte/pers. Doar n-om fi nebuni sa dam 60 lei.

Ok, o problema rezolvata. Acum trebuie doar sa ne luam bilete. Si ca sa stam toti in acelasi loc trebuie sa ne luam toti odata, logic. Ceea ce urmeaza poate fi rezumat intr-o singura fraza: "Ionita, hai mai repede din Anglia ca nu mai prindem bilete!!!!!" Sau cel putin asa se gandeau unii.

In fine, vine Ionita, luam bilete, a doua zi ne urcam in tren si plecam. Iar pentru unii din noi (nu le mai dau numele tuturor) faptul ca ne indreptam spre mare deja inseamna ca trebuie sa apara bautura. Rezultatul - in 2-3 ore deja cativa erau beti. Prin urmare, sa inceapa distractia si sa cante manelele in timp ce babele din tren ne injura pe toti, vinovati sau nevinovati. Si, bineinteles, nu putea sa lipseasca si o mica cearta pornita de la un simplu "Dunga-n pula mea!". Si tine-o tot asa 11 ore pana la Costinesti.

Ajunsi (in sfarsit!) la mare, lasam repede bagajele la cazare (care era destul de ok) si fugim pe plaja sa prindem rasaritul. Dar daca tot suntem pe plaja, de ce sa nu stam putin pe aici? Nu-i ca si cum suntem rupti de somn. Lasa ca somnul fuge daca te arunci o data in mare. Mai putin daca te-ai imbatat pe tren, caz in care plaja devine cel mai moale pat vreodata si poti dormi linistit vreo ora-doua.

Bun, totul bine si frumos, stam la mare si ne distram. Si in fiecare seara avem grija de cel ce se imbata. Si spun asta pentru ca unul dintre noi (din nou, nu dau nume) s-a imbatat in fiecare noapte pana ne-a enervat pe toti si am zis ca nu mai avem grija de el. Prin urmare, macar in ultima noapte, nu s-a mai imbatat. Asta dupa ce era sa-si ia de mai multe ori bataie, s-a certat cu toti, a facut scandal si s-a taiat la mana dupa ce a spart un geam (iar eu, ca un bun student la medicina ce sunt, a trebuit sa ma ocup de rana. Norocul meu ca nu era adanca si nu trebuia cusuta).

Da lasandu-l pe cel mentionat mai sus la o parte, chiar a fost fain. Am fost prin cluburi, am baut, ne-am distrat, am fost la concerte, ba chiar am avut si masa in Tineretului (multumim Paul, Anca si celor care mai erau cu voi la cazare). Am stat pe plaja (si, din nou, din fericire nu am reusit sa ma bronzez....nu-mi place sa ma bronzez), am inotat (cat am putut fiindca vreo 3-4 zile nu am avut voie sa intram in apa din cauza valurilor), am fost cu salupa. Ce sa mai spunem, a fost super tare.

Am avut noroc sa vedem si cateva vedete. Am stat la cazare cu nebunul ala de Satana, Codrin Bradea, i-am vazut pe baietii de la Noaptea Tarziu si Mikey Hash (care venise si el sa bea ceva in White Horse si a fugit repede fiindca a fost asaltat de fani). Iar intr-o dimineata, dupa un concert Parazitii, Freakadadisk a venit la noi la cazare sa bea o bere cu Satana, Echo si ceilalti care erau cu ei.

In rest, ce-ar mai fi de spus...plaja, marea si statiunea in general sunt tot la fel cum erau si pana acum, in purul stil romanesc. Dar e clar: Costinestiul e in schimbare. Daca acum vreo 3-4 ani te puteai distra la maxim fara probleme si fara sa ai chiar asa de multi de bani, acum totul incepe incetul cu incetul sa se transforme intr-o afacere. Inainte cluburile si localurile faceau tot posibilul sa atraga clienti si sa-i tina acolo. Petrecerea se incheia abia la rasarit. Acum totul se inchide la ora 4 si din ce in ce mai multi au mentalitatea de genul "Nu-mi dai bani? Du-te-n plm!". Bine, n-o sa ajunga niciodata Costinesti la acelasi nivel cu Mamaia, de exemplu, dar chiar si asa...

Si inca ceva. Daca vreodata aveti ocazia sa incercati Oculus Rift (casca de realitate virtuala) sa o faceti! Era prea tare. Chiar s-a meritat sa dau bani pe asta. Credeam ca imi fuge pamantul de sub picioare si ca am sa cad in cur de cateva ori :))

Dar acum s-a terminat pe vara asta si ne-am intors cu totii acasa. Fiindca, asa cum spune o vorba, "All good things must come to an end". Pana vara viitoare, insa, o sa spun asa...


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu