joi, 5 februarie 2015

Sesiune

Ei bine, a mai trecut inca o sesiune, dar ce sesiune! Invatat, examene, somn si iar invatat, toate acestea condimentate cu cateva scandaluri a la UMF Iasi. Ca doar ce farmec e viata fara scandaluri?

Totul a inceput relativ normal. Dupa ce te intorci din vacanta de Craciun cu sarmalele si cozonacii in minte si in burta, te lovesti de cele 2 saptamani de presiune si te trezesti ca ai de dat 4 colocvii (ca doar nu puteai sa le mai dai si pe astea inainte de vacanta, deja erau prea multe si atunci), apoi urmeaza examenele practice. Si aici distractie maxima, mai ales pentru colegii mei care s-au trezit cu nota 1 la Fiziologie. Ce pula mea de examen a fost ala nu pot sa-mi dau seama. Are proful chef sa puna 1 si sa lase restanta juma de serie, sa lase, dar da-o-ncolo. Pui mai multe intrebari, iti raspund la toate si daca nu stii una atunci examenul s-a incheiat, nota 1. Eu, recunosc, am scapat, dar nu stiu daca mai scap si in semestrul 2 in ritmul asta. Dar, fie, "profi" din astia exista peste tot de cand lumea.

Trecem si de asta, incepe sesiunea propriu-zisa. Stai acasa, inveti, te duci la examen, iar grilele sunt ca de obicei: de kkt. Vrei nota mare la grila? Toceste, nu invata. Retine, nu gandi, ca intrebarile si variantele de raspuns sunt copiate cuvant cu cuvant din carte. Dar intre atatea examene se mai intampla ceva. Se pare ca incep profii sa intre in belele. Fac studentii plangere si vine DNA-ul peste ei. Si aude toata tara. Vorbesc, bineinteles. despre "venerabilul", "stimabilul" domn Dumitru Paduraru.
Cine nu a auzit pana acum de proful de la UMF Iasi arestat pentru ca a vrut sa futa o studenta? Toata lumea a aflat deja. Eu nu pot spune ca il cunosteam, dar zvonurile despre el cu spagile, pilele si studentele umblau demult prin facultate. Si uite asa se strica reputatia unei facultati si chiar a tuturor medicilor din tara, din cauza unui curvar. Asa uita lumea ca mai exista si medici buni, care chiar isi fac treaba (putini, mult prea putini la noi), fiindca sunt promovati unii oameni precum Paduraru, in ciuda celor care chiar merita sa fie cunoscuti.
Dar cel mai mult ma deranjeaza faptul ca noi, medicinistii din Iasi, ajungem sa fim aratati cu degetul de celelalte facultati din cauza celor ca Paduraru. Asa decadem cu mult in fata colegilor si a pacientilor, intrucat nimeni nu se mai gandeste "Stai ca poate asta nu a facut anatomia cu el" sau "Stai ca poate a terminat facultatea pe bune, fara spagi". Nu! Deodata toata facultatea se transforma intr-un loc al spagarilor numai buni de facut malpraxis dupa ce ajung doctori. Nu se mai gandeste nimeni nici macar ca poate studentul a fost fortat de proful respectiv sa dea spaga. Noi deja suntem in ochii tuturor niste medici prosti, de care trebuie sa te feresti cu orice pret.

Oricum, revenind la examene, pana la urma tot aia e: primesti nota, injuri facultatea sau multumesti lui Cel de Sus si iti bagi picioarele in toti si in toate ca acum esti in vacanta. Pana la sesiunea urmatoare inveti mai mult si mai bine ca niciodata, asa cum iti promiti ca o sa faci la fiecare sfarsit de semestru.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu