Melodia zilei
o melodie pe care am gasit-o azi pe 9GAG si mi se pare foarte tare, mai ales modul cum se imbina versurile
Clipul zilei
asta este doar un trailer pentru un joc care pe mine m-a facut sa vreau sa-l joc cat mai repede
Review
dupa cum am promis, azi am pregatit 2 review-uri, unul pentru un joc si unul pentru film
1)Batman: Arkham Origins
Platforma de test: PC:
- CPU Intel Core i7, 2,80 Ghz
- RAM: 4 GB
- Placa video AMD Radeon HD 5800 Series GDDR5, 2GB
Povestea se desfasoara in primii doi ani de cand Bruce Wayne imbraca pentru prima data costumul de Batman. Intriga o constituie faptul ca in Ajunul Craciunului, Black Mask promite o recompensa celui care il omoara pe Batman, atragand 8 asasini (printre care Bane, Killer Croc si Deadshot, pe care i-am intalnit si in titlurile precedente ale seriei). De asemenea, are loc o evadare in masa din inchisoarea Blackgate, criminalii invadand strazile din Gotham (se instituie, astfel, o stare de alerta generala in oras, motiv pentru care nu avem niciun om pe strazi). In final, sarcina de a restitui ordinea in oras ii revine, bineinteles, lui Batman, care trebuie sa-i invinga pe asasinii de pe urmele sale si sa afle de ce Black Mask ii vrea capul.
Problemele cu acest joc incep, insa, sa apara abia acum. Ceea ce m-a enervat extrem de mult este ca, in afara de poveste, jocul nu este cu nimic diferit de Arkham City. Aceeasi mecanica de joc, acelasi motor grafic, aceleasi arme (chiar daca unele au denumiri diferite). Ca sa nu mai spun de faptul ca producatorii se laudau ca vor include intregul Gotham ca harta in joc, dar ei de fapt au adaugat inca o bucata de oras la harta din Arkham City (pe care au pastrat-o fidel, pana la cel mai mic detaliu chiar in unele zone). Asa ca, te poti plimba linistit pe bucata ta de harta limitata in timp ce in zare poti vedea inaltii zgarie-nori ai Gotham-ului. Nu vreau sa spun ca mecanica de joc si grafica sunt, neaparat, proaste, dar asta e valabil pentru Arkham City, au trecut 2 ani de atunci. In schimb, pentru Origins aveam asteptari mai mari. Recunosc, mi-au placut lucrurile nou-inserate, cum ar fi rating-ul pe care ti-l ofera jocul dupa fiecare lupta sau sistemul de quick-travel (pe care pentru a-l putea folosi, trebuie sa dezactivezi niste turnuri controlate de Riddler, numit aici Enigma), dar din pacate nu sunt de-ajuns.
Povestea si side-mission-urile sunt, intr-adevar interesante, dar de restul sunt dezamagit. Si ce e cu buzele personajelor?! Cum sa faci sa li se miste asa gurile, serios?! Imi pare rau, dar Batman: Arkham Origins chiar este un titlu care nu mi-a facut placere sa-l joc, chiar daca este destul de bine realizat.
Nota mea: 5 (daca nu ar fi fost acele mici lucruri nou-adaugate care sa-mi placa nota ar fi fost chiar 4)
Nota IGN: 7,8 (pentru un review profesionist la jocuri ma bazez pe cei de la IGN)
2) Underworld: Evolution
Lasand la o parte Batman, trecem la cea de-a doua parte a seriei Undeworld, si anume Evolution. Aparut in 2006, filmul continua povestea vampiritei Selene (jucata tot de Kate Beckinsale) si a hibridului vampir - lycan Michael (Scott Speedman). Cei doi sunt acum vanati, dupa moartea lui Viktor (Bill Nighy) la sfarsitul primei parti, de catre restul vampirilor. Lucrurile iau, insa, o alta intorsatura atunci cand Markus (Tony Curran), primul vampir, este inviat si porneste in cautarea Selenei pentru a-si indeplini planul misterios. Actiunea are loc tot in zona Budapestei, insa acum, spre deosebire de prima parte, mai vedem si cateva raze de soare. Din distributie mai fac parte si Sir Derek Jacobi (Alexander Corvinus), dar si Michael Sheen (care apare foarte putin, din nou in rolul lycanului Lucian). Sa fiu sincer, Evolution mi-a placut mai mult decat prima parte a seriei mai ales din cauza efectelor speciale foarte bine realizate si a povestii, ca sa nu mai spun de finalul destul de greu de inteles daca nu esti atent pe intreg parcursul filmului. Selene are acum un rol mai important de jucat in actiune, iar atat ea, cat si restul personajelor sunt foarte bine conturate. Cu toate astea, ce nu mi-a placut a fost partea introductiva, in care explica cateva detalii ce nu ar trebui mentionate, dupa parerea mea, decat pe parcursul povestii, pentru a mentine putin mai mult mister (la un moment dat, din aceasta cauza, se intampla ca cel care se uita la film sa stie unele detalii pe care restul personajelor nu le stiu) si, din nou, acele clisee prezente in toate filmele de actiune, care fac ca unele scene sa devina previzibile.
In final, ma declar multumit de acest film si vreau sa vad cat mai curand si celelalte 2 titluri din serie.
Nota mea: 8
Nota IMDb: 6,7
Cam asta-i!
*mentionez ca nu detin drepturi de autor asupra fotografiilor si clipurilor postate. Toate drepturile revin producatorilor acestora si asociatilor lor.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu