joi, 23 octombrie 2014

Game review


The Sims 4

Cerinte minime:
procesor Intel Core 2 Duo E4300 sau AMD Athlon 64 X2 4000+
RAM 2 GB
placa video NVIDIA GeForce 6600 sau ATI Radeon X1300 sau Intel GMA X4500 
spatiu hard-disk 10 GB

Platforma de test:
procesor Intel CORE i7-4700HQ 2,40 GHz
RAM 8 GB
placa video NVIDIA GeForce GT 750M DDR 3, 4 GB
sistem de operare Windows 7 Ultimate 64-bit

  
Dupa esecul de la lansarea SimCity din 2013, oamenii au privit cu scepticism anuntul lansarii jocului The Sims 4. Dar oare aceste griji au fost intemeiate sau nu?


Produs de EA Maxis si The Simo Studio si publicat de Electronic Arts, jocul este cel de-al patrulea titlu al mult iubitei serii de life simulation. Acesta a fost lansat pentru PC in septembrie 2014, iar deocamdata nu exista planuri pentru o lansare pentru console.

Jocul urmeaza acelasi principiu ca si predecesorii sai: jucatorul isi controleaza personajul, Sim-ul, in viata de zi cu zi, scopul sau fiind pura distractie. Asa cum era de asteptat, sunt prezente si cateva imbunatatiri. 

Prima diferenta fata de titlurile principale o constituie crearea propriului Sim. Daca pana acum optiunile erau limitate la doar cateva modele pre-made, acum iti poti edita personajul mult mai detaliat, dar intr-un mod mult mai simplu, cu ajutorul tehnicii click & drag. Astfel, iti poti face Sim-ul se semene mai mult cu tine sau cu alte persoane din viata reala, conferindu-le mai multa autenticitate.
O alta  modificare este Build Mode (sau constructia caselor). Desi modul Create-a-Style din The Sims 3 a fost eliminat, jucatorul poate crea mult mai usor casa viselor sale folosindu-se de camerele pre-made. Acestea pot fi plasate oriunde pe terenul cumparat la inceputul jocului, pentru ca mai apoi sa poate fi editate dupa dorinta fiecaruia.
De asemenea, starile si emotiile personajelor au o mai mare importanta acum, acestea influentand in mod direct comportamentul Sim-ului tau. De exemplu, daca personajul tau a avut o zi proasta, el se va simti iritat sau frustrat si ar putea sa inceapa cu usurinta o cearta cu un alt Sim.


Insa nu toate schimbarile aduse de EA sunt placute. Multi fani au fost dezamagiti sa afle ca in The Sims 4 nu vor exista piscine sau toddlers, urmand ca dupa lansare sa mai fie descoperite alte dezavantaje: nu exista masini, fantome sau animale de companie, elemente ce au fost intotdeauna placute. De asemenea, spre deosebire de Sims 3, jocul nu este open-world, plimbarile prin oras, chiar si pana la casa alaturata, fiind inlocuite cu loading screens, fapt ce poate deveni extrem de frustrant dupa un timp. In plus, posibilitatile de cariera sunt extrem de limitate, iar cand Sim-ul tau pleaca la munca pur si simplu dispare de harta si reapare cand se intoarce acasa.
Cu toate acestea, EA promite jucatorilor ca aceste elemente vor fi adaugate din nou in timp, prin diverse update-uri, pacth-uri si DLC-uri.

In concluzie, The Sims 4 are o multime de avantaje, dar si de dezavantaje, fiind genul de joc cu care cei de la EA ne-au obisnuit in ultimii ani. Deocamdata putem doar sa speram ca producatorii se vor tine de promisiune si vor aduce modificarile pe care toata lumea le asteapta in versiunile ulterioare.


Nota mea: 7
Nota IGN: 7,5 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu